Sidor

fredag 1 januari 2010

Supermysigt nyårsfirande


Det blev inte som vi tänkt oss men ändå så bra. Den stora sprickan över hela framrutan gjorde att jag började tveka på om vi verkligen skulle åka så långt som planerat på nyårsafton. Pannans krånglande senaste tiden var en annan faktor.

Barnen blev galet besvikna - ensamna på nyår?! Det ville de inte. Men till slut tog vi ändå beslutet att stanna hemma. De små sötisarna som tror att alla har världens största fest alltidnyår tyckte det var supertrist.

Mammasamvetet gnagde, jag vill ju att de skulle ha det kul. Men vi var rätt nöjda med beslutet, vi skulle i alla fall slippa sitta i bilen i flera timmar. Och nu skulle vi kunna testa våra nya skridskor istället. Vi for iväg till närmsta skridskobana efter att ha granskat alternativen på nätet. Barnen var skeptiska, åka skridskor på nyår?

Banan låg alldeles mörk. Och tom. Just som vi övervägde att åka vidare inåt stan till Kungsträdgården såg vi en familj på väg med skridskorna i högsta hugg. Vi parkerade bilen och traskade in mot banan. Som var hur bra som helst. Vi åkte i full fart, fikade på vår medhavda varma choklad och åkte ännu mer medans fyrverkerierna smällde runtomkring och lös upp himlen.

Redan där var ungarna uppvärmda, vilket mysigt nyår! Sen åkte vi vidare hemåt och lagade en festlig måltid med mumsig efterrätt. Till middagen fick de varsin nyårspresent och sen spelade vi Wii för hela slanten ända fram till tolvslaget då vi skålade i champagne och kramades på altanen.

Sen fortsatte vi spelandet fram till halvtre på natten förutom en lite paus då vi försökte få liv i pannan och kontrollerade proppar. Pannan la nämligen av strax efter tolv och nu sitter jag och väntar på att få kontakt med någon som har jour och kan hjälpa oss få igång värmen igen.

Inga kommentarer: