Sidor

söndag 5 maj 2013

Cykelturer

Kloka lilla Mel har gjort cykelprov idag.

Anna Lou gillar också att följa med på cykeltur.

Igår hade jag en trevlig dag när jag var iväg med Mel och gjorde uthållighetsprov (UHP). Det går ut på att cykla 20 km med sin hund i ett tempo av 12-15 km/timmen, vilket blir 4-5 min per kilometer. Två pauser har man med vätskekontroll. Då tittar domaren på hundens allmäntillstånd och så att tassarna ser fina ut.

Mel är en stabil och klok tjej. Inget ryck och drag i starten efter de andra hundarna. Hon vet precis var hon ska vara bredvid cykeln och lägger inte någon onödig energi på något annat. Vi var fyra ekipage som deltog och en kille som tävlade SM i drag med sin hund var med. Alla blev godkända.

Turen gick i vackra omgivningar på landet utanför Vallentuna. Fina grusvägar hela vägen. Det enda som var lite oturligt var att de saltade(!) vägarna och sprutade vatten precis där vi körde vilket gjorde att vägen var dränkt i vägsalt, värre än salt på vintern. Något man gör för att vägarna inte ska damma.

Så fort vi kom hem fick Mel ett skönt bad för att tvätta bort allt salt i tassar och päls. Sen låghon nöjt i soffan resten av kvällen. Lite senare fick Anna Lou komma ut på 7 km cykeltur i den svala kvällsluften.

Inga kommentarer: