Sidor

onsdag 14 juli 2010

Tropisk hetta, dramaserie och grillkvällar



Man får tydligen inte klaga på värmen i det här landet. Nej, vi svenskar håller på att gå under av värmebölja men eftersom det är så få dagar på året det är så här så får vi inte säga något, inte ens flämta lite lätt. Nåde den som gör det - shame.

Det är humor, lika mycket humor som den fantastiska dramaserien på SVT, Stig Petrés hemlighet. En halvt utbränd vd gestaltad av Micke Nyqvist går i gruppterapi för sina stressrelaterade symtom samtidigt som han strävar efter att bli ordförande i den lokala fotbollsklubben.

I samtalsgruppen finns en rad sköna karaktärer bland annat en bitter kassörska, en alldeles för försynt man som mest bara ser sin egen del och anklagar sig själv för det mesta som sker runt om honom, alla som önskar är välkomna att trampa på honom och han vill helst inte bli osams med någon. Pricken över i:et är Jonas Carlsson i rollen som terapeut och även föremål för en av deltagarnas heta känslor.

Men jag tycker i alla fall att det var väldigt skönt att det var några moln på himlen när jag vaknade idag och jag tycker inte att det passar med tropisk hetta i detta land. Även om det förstås är helt underbart med de varma sommarkvällarna och alla goda grillrätter vi lagar på vår nyinköpta grill.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skit snygg grill!!!
Kramiz Linda